Wrap up november

Oktober: ik las 7 boeken, een prima aantal. November: ik weet niet waar het vandaan komt, maar blijkbaar zit ik in een leesflow: ik las 11 boeken! Dat is veel meer dan gemiddeld, een goeie eindspurt om dit jaar mijn doel van 100 boeken nog te halen. Wat ook helpt, is dat ik zoveel mooie, nieuwe boeken heb om te lezen. Dit zijn de boeken die ik afgelopen maand las.

Op elf boeken kan ik niet één voor één ingaan, dus ik begin met het noemen van de boeken die ik al heb gerecenseerd. Klik op één van de volgende titels om naar de desbetreffende recensie verwezen te worden, dan weet je meteen wat ik van het boek vind!

Er volgen nog meer recensies van boeken die ik deze maand las. Bijvoorbeeld van Verdwenen, waarover ik ook al vertelde toen ik schreef over de e-books van Young & Awesome. Ook van Wink, Poppy en Midnight verschijnt een recensie. Zal ik alvast verklappen wat ik van deze boeken vond? Eerlijk gezegd vielen ze me beiden tegen, helaas. Misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog..

Daarnaast las ik Een jaar offline, een non-fictie boek, uit. Het was niet echt iets bijzonders, terwijl ik er wel veel van verwachtte. Het boek is een verslag van een journalistiekstudent die een jaar zonder internet en mobiele telefoon leefde. Dat leek me interessant en leerzaam, maar het boek was niet zo bijzonder. Ik vond het ook niet fijn opgeschreven en kwam er niet goed doorheen.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine las ik voor een leesclub. Ik heb eerst de film gezien en daarna het boek gelezen. Sorry, maar ik wilde de film nog zien in de bioscoop, en hij draaide niet lang meer dus ik kon niet eerst het boek lezen! De film was echt tof, en mijn mening van het boek is daar nu niet los van te zien natuurlijk. Ik ben van plan nog een uitgebreide recensie te schrijven: stay tuned!

Tot slot las ik twee verhalenbundels uit. Allereerst 3PAK, met drie korte verhalen ter gelegenheid van de Literatour. Vooral de eerste twee verhalen vond ik leuk. Ook las ik nog een boekje voor literatuur uit: Korte verhalen. Saai, maar ja, het is wel weer een boek.

En zo komen we in totaal op 11 boeken uit. Wow. Ik moet zeggen dat die leesflow wel fijn is en dat ik er nog steeds in zit: misschien om een eindsprintje te maken dit jaar? En om bij te lezen omdat ik zo veel boeken ontving de laatste tijd? Hoe dan ook; ik heb er in november van genoten, op naar december!

Tot en met november heb ik 91 boeken gelezen dit jaar! Nog negen in december, gaat dat lukken? Ik heb er alle vertrouwen in. Dit zijn de boeken die ik in 2016 nog wil lezen. Het eerste boek van deze maand is overigens al uit 🙂

Wat las jij zoal afgelopen maand? Welk boek is je het meest bijgebleven? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *