Vervolgdelen van young adult boekenseries

Ligt het aan mij of zijn er afgelopen halfjaar veel delen van YA series verschenen? Zowel in het najaar van 2016 als in het voorjaar van 2017 verschijnen en zijn er veel vervolgdelen van YA series verschenen, maar je kan ook een nieuwe serie starten. Ik koos een aantal boeken uit om op te nemen in dit overzicht: check het hieronder!

Nachtrijder | Alexandra Penrhyn Lowe | AW Bruna (november 2016) | Serie: De laatste wachter #3

Heel lang geleden (lees: in 2014) las ik Sevenster, het eerste deel van deze serie. Hoewel ik het verrassend leuk vond, zal ik niet verder lezen in deze serie (horror ligt me niet zo). Wel heb ik voor de Hebban YA page de auteur wat vragen mogen stellen! Het interview lees je hier.

Meisje vermist | Sophie McKenzie | De Fontein (april 2017) | Serie: Vermist #3

Jaaa, dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje!! Niet alleen omdat het een boek van de YA thrillerlijn van De Fontein is, maar ook omdat ik heb genoten van de eerste twee boeken uit deze serie. Deel 1 was leuk, niet heel bijzonder, maar wel redelijk goed. Deel 2 was echt geweldig, dat gaf ik ook vijf sterren zoals je hier ziet. Ik ben benieuwd wat deel 3 zal brengen!

Zwarte lijst | Alyson Noël | HarperCollins (mei 2017) | Serie: Beautiful Idols #2

Rivalen is het eerste deel in deze serie en dat heb ik nog niet gelezen, maar wil ik zeker doen. Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten en niet iedereen is er positief over, maar ik ben wel benieuwd. En dan op naar deel 2 als het leuk is!

De ontknoping | James Frey & Nils Johnson-Shelton | Best of YA (november 2016) | Serie: Endgame #3

Deel 3 van de Endgame serie alweer. Toen ik deel 1 twee jaar geleden las, heb ik ervan genoten. Maar ik heb eigenlijk nooit verder gelezen in deze serie. Toch maar doen of niet?

Phobos 2 | Victor Dixen | Uitgeverij Q (maart 2017) | Serie: Phobos #2

Wat ik van Phobos vind, heb je al kunnen lezen. Dus dat ik benieuwd ben naar deel 2, weet je dan ook. En dat ik auteur Victor Dixen heb ontmoet ook. Wist je trouwens dat hij weer naar Nederland komt? In april dit jaar komt Victor Dixen naar YALFest! Snel zijn serie lezen dus 🙂

Raven | Miriam Borgermans | Clavis (december 2016) | Serie: Slaves #1

Heb je nou niks aan dit lijstje van vervolgdelen omdat je het eerste deel nog niet hebt gelezen? Lees dan Raven, het eerste deel in de Slaves serie. Omdat je altijd gewoon een nieuwe serie kan beginnen! Dit is het eerste deel van nieuwe spannende ya serie, toekomstwereld vol vragen over macht en onmacht. Klinkt tof, toch?

Welke van bovenstaande titels/series raad jij aan of wil jij nog lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *