Update 7Days Reading Challenge op Hebban

Begin dit jaar was er leuk nieuws voor young adults: Hebban riep in samenwerking met 7Days een 2016 reading challenge speciaal voor YA’s in het leven! Ik doe mee en zal de challenge komende weken volbrengen. Vandaag vertel ik je over mijn voortgang en over de boeken die nog op mijn to be read lijst voor de laatste weken van 2016 staan.

Even op een rijtje

Deze reading challenge, georganiseerd door Hebban.nl en jongerenkrant 7Days, is speciaal voor young adults. Elke maand selecteert de redactie van Hebban een recent in Nederland verschenen YA-boek. Dit gaat gepaard met een winactie waarbij er maar liefst 25 exemplaren van het boek worden verloot. Maar ook als je niet wint, lees je de titels: het doel als deelnemer is om dit jaar de 12 geselecteerde boeken te lezen.

Naast de maandelijkse winacties maak je ook kans op prijzen als je aan het einde alle twaalf de boeken hebt gerecenseerd op Hebban. Volgend jaar januari vindt het Hebban Prijzengala plaats. Dat is een verloting met veel toffe cadeaus voor liefhebbers van YA-romans. Als je een recensie hebt geplaatst van elk boek, speel je automatisch mee.

De boeken

Inmiddels heb ik al 9 van de 12 boeken – die inmiddels allemaal bekend zijn – gelezen. Je hoeft de boeken niet in de maand die bij dat boek hoort te lezen: je hebt hier het hele jaar voor! Ik ben al sinds januari bezig, maar eigenlijk kan je op elke moment van het jaar instappen.

Nodig was het eerste boek dat ik las, een paar maanden later las ik Mij niet gezien en De appeltaart van hoop vlak achter elkaar uit. Afgelopen zomervakantie las ik Duizend stukjes van jou, Hallo, tot ziens en alles daartussen, Unplugged en Anna. Recent heb ik ook Sterrenstof en afgelopen week nog Dit laaiende vuur uitgelezen.

De drie boeken die ik nog wil lezen, zijn De graces, Armada en Duizend hoog. De graces lees ik momenteel; ik ben al over de helft. Armada is een boek dat ik niet zou oppakken als het geen onderdeel was van deze challenge en eerlijk gezegd lijkt het me ook niet super leuk. Duizend hoog daarentegen wilde ik al heel graag lezen en ik hoopte daarom ook dat het het decemberboek zou zijn.

Wat ik ervan vind

Ik vind het ontzettend leuk! De geselecteerde titels zijn boeken die recent zijn verschenen en die boeken lees ik graag. Soms heb ik ook het geluk dat ik een titel al heb, of het al wilde lezen, maar je leert ook nieuwe boeken kennen. Ik hoop zeker dat er volgend jaar een nieuwe editie komt!

Een paar wijzigingen zijn wel nodig. Ik merk bijvoorbeeld dat mensen niet 12 geselecteerde titels willen lezen. Je kiest ze niet zelf uit en waarom zou je het boek dan lezen of aanschaffen? Het lijkt me een goed idee als er volgend jaar mogelijkheid is om zelf te kiezen en je eigen challenge, binnen bepaalde grenzen, samen te stellen.

Misschien kunnen we elke maand uit twee titels kiezen? Het kan zelfs nog onderverdeeld worden in genres: één contemporary/hedendaags/thriller boek en één dystopisch/science fiction/paranormal/horror boek bijvoorbeeld. Nu is het namelijk al heel snel zo dat mensen het opgeven als er een paar titels tussen zitten die ze niks lijken en die kans is natuurlijk best groot.

Desondanks vind ik het persoonlijk een ontzettend leuke challenge om aan mee te doen. Nog een paar boeken lezen en dan heb ik de challenge volbracht, ik ben er bijna!

Doe jij ook mee met deze challenge? Ik ben benieuwd naar je ervaringen en je voortgang en wat je van de boeken vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *