Twee favorieten van 2016 in beeld

Ik sluit dit jaar niet af met een lijstje van de tofste boeken die ik heb gelezen, omdat ik gewoon niet echt kan kiezen. Vandaag wil ik wel twee van mijn favorieten in het zonnetje zetten, namelijk Sky en Crash van Ellen Lina.

Deze boeken ken je hopelijk al: ik doe namelijk mee aan de blogtour, die komende dagen ten einde komt. Ik wilde graag meer doen dan alleen een recensie schrijven van Crash, zo schreef ik ook al een verslag van de boekpresentatie. En vandaag heb ik van deze twee boeken een mini-recensie in beeld met plaatjes!

Ken je story cubes? Dat zijn dobbelstenen met plaatjes, die je bijvoorbeeld kan gebruiken als je geen inspiratie hebt voor een verhaal. Ik gebruikte ze dit keer om een samenvatting van Sky en Crash in beeld te brengen! Kijk je mee?

Waar Sky over gaat 

Laten we beginnen met Sky, de liefdesroman die ik in januari dit jaar las en met 5 sterren bekroonde. Sky gaat over Elisa Verhaag (32), die op haar zestiende moeder is geworden van een dochter Sky (16), wiens vader, Julian Sanders, hen al snel na de geboorte verliet. Sky worstelt onder andere met haar hoofdbegaafdheid en ze blijkt ook problemen te hebben op school. Langzamerhand wil ze steeds meer weten over Julian, waardoor het verleden weer opgerakeld wordt..

Wat ik van Sky vind 

Dit boek is opgebouwd om te verslinden. Er zijn hoofdstukken vanuit het heden en vanuit het verleden. En als zo’n hoofdstuk eindigt met een cliffhanger en je wil weten hoe het verder gaat, maak je een sprong in de tijd, waardoor je wel door moet lezen om verder te komen naar wat je wilde weten!

Sky is wat betreft de thematiek een veelzijdig boek en eigenlijk komt alles ontzettend goed naar voren. Alles komt zo dichtbij je, het is zo puur, zo echt. De manier waarop alles met elkaar verweven is maakt dit een heel uniek boek.

Het einde, tot slot, is een perfecte afsluiter van het verhaal. Ik kan niet anders dan concluderen dat Sky een intense achtbaan vol met cliffhangers waardoor je alleen maar snakt naar meer is!

Sky is een boek dat je tot diep in de nacht doorleest, omdat je het niet weg kan leggen. Een niet zo gewoon huisje-boompje-beestje verhaal, maar een speurtocht naar het verleden en een worsteling met het heden. Geluk is er niet altijd voor iedereen en sommige keuzes zijn moeilijk te begrijpen. Wat je dan het liefste doet, is met een sleutel de kooi waarin je vast zit openen om te vluchten. Maar onthoud: na regen komt altijd zonneschijn.

Waar Crash over gaat

Crash draait om het verhaal van verschillende personen. Anna Kranenburg (31) en Jesse Wilgers (32) overleefden een vliegtuigramp waarbij 143 mensen om het leven kwamen. Anna’s verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen en dat roept een hoop vragen op over wat er is gebeurd…

Wat ik van Crash vind 

Dit boek is geschreven op de manier waarop mensen denken, waardoor het makkelijk, toegankelijk, te lezen is en je je heel goed kan inleven in het verhaal. Je leeft mee met álle personages, die heel goed tot leven komen. Hoewel de schrijfstijl soms een beetje rechttoe rechtaan is, vlieg je door dit boek heen.

Het proloog maakt je meteen nieuwsgierig. Je komt langzaamaan meer te weten, omdat het verhaal dat verteld wordt vanuit het heden, een paar maanden na de crash, afgewisseld wordt met flashbacks.

Vooral de tweede helft is geweldig: je wilt het boek dan in één ruk uitlezen. Na het einde moet je het einde even laten bezinken. Misschien ging het een beetje snel, maar ik ben denk ik wel tevreden met hoe het eindigde. Crash is een boek dat je met een brok in je keel leest vanwege alle emoties. Het was wel weer eens tijd dat een boek me zo in z’n greep had!

Crash is een boek waar je zo snel doorheen vliegt, dat je de tijd vergeet. Het gaat over een vliegtuigcrash, die slechts veertien mensen overleefden. Wie kent wie, wie heeft waar iets mee te maken en wat zijn de onderlinge relaties? Beleef een spannende en mooie zoektocht naar antwoorden op de vele vragen!

Welke boeken die jij dit jaar heb gelezen raad je mij aan? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *