Wat ik wil lezen tijdens de #BBReadathon

De Blossom Books Readathon staat voor de deur! Ik heb de komende vier dagen vrij en kan dat dus gelukkig combineren met deze leesmarathon, vandaar dat het tijd is om met jullie te delen wat ik wil lezen.

BBReadathon?

Een leesmarathon waarbij het draait om: lezen, lezen en nog eens lezen! Het idee, opgeschreven door organistor uitgeverij Blossom Books zelf: ‘drie dagen lang zo veel mogelijk lezen, samen met honderden andere Proud Bookjunkies! Daarbij gaat het niet eens om hoeveel pagina’s je leest, maar om het feit dat je bewust tijd maakt om te lezen, zeker op momenten dat je normaal misschien iets anders zou doen.’

De leesmarathon begint op donderdag 25 mei om 20.00 uur ’s avonds en duurt tot zondag 28 mei 20.00 uur. In de tussentijd zijn er challenges en leessprints waar je aan mee kan doen en door op sociale media je actieve deelname te uiten met #BBReadathon, maak je ook nog eens kan op prijzen.

Hier kan je meer lezen. Maar volgens mij doen linkjes het bij mij op het moment niet (technisch probleem waar ik niks van snap en wat ontzettend irritant vind, maar het is echt al een maand zo en als iemand mij kan helpen: heel graag!!), dus ga maar gewoon naar hun site, of naar het Facebook-evenement: internet kan je daar ongetwijfeld bij helpen.

Lezen?

Ja. Lezen. Dat is het doel. Maar ik ga niet als een diehard lezen, want ik combineer mijn lange Hemelvaartsweekend ook met andere dingen. Zo veel lezen als mogelijk is me iets te, maar veel lezen, dat hoop ik zeker te doen.

Ik ga me ook niet zo aan die tijden houden. Dit weekend veel lezen betekent hopelijk dat ik vanavond, woensdagavond 24 mei, al lekker ga lezen en ook donderdagochtend als ik in de auto zit, pak ik waarschijnlijk een boek kop.

En dan kan ik wel vijf boeken opnoemen die ik echt, echt, echt graag snel wil lezen. Maar dit keer dacht ik: laat ik eens een haalbare to be read lijst maken. Dus hieronder twee boeken. En in een van de twee ben ik al bezig. Misschien is meer wel mogelijk, maar ik wil lezen niet forceren.

Welke boeken?

Thirteen reasons why: het boek dat ik op het moment lees. Hier ga ik, naast een recensie, ook nog een apart artikel aan wijden. Ben ik al een maand van plan, en ik heb ‘m al geschreven, maar dat is op papier, en ik ben er helaas nog niet aan toegekomen om ‘m over te typen (uitstelgedrag en zo).

Ik ben er al in begonnen en ik ben op het moment van schrijven (woensdag 24 mei 20 uur) op pagina 79. Mijn doel is om dit boek sowieso dit weekend uit te lezen.

Mijn tweede doel is in een ander boek beginnen, en hiervoor heb ik Donkerblauwe woorden uitgekozen. Ik hoop dat ik hier ver in kom, zo rond 150 pagina’s en het liefst lees ik het boek natuurlijk uit, maar ik weet niet in hoeverre dat reëel is.

Het fijne is dat ik kan afwisselen met het lezen van de digitale versie. Als ik langer wil lezen ’s avonds is mijn e-reader wel fijn, en dat is dankzij Young & Awesome mogelijk – yes!

Verder?

Ik hoop het lezen ook te kunnen combineren met updates geven online (dus volg me op sociale media als je dat nog niet doet.. dat geeft mij nog een reden om ook daadwerkelijk over de readathon te posten) en andere blogs te schrijven. Voor zover ik daar zin in heb natuurlijk.

Doe jij ook mee? Ik ben benieuwd welke boeken je van plan bent te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *