Tip: actietitels young adult boeken

koopdezeactietitels

September is Literatour-maand! Om boeken kopen nog aantrekkelijker te maken, hebben bepaalde uitgeverijen deze maand actietitels: boeken die tijdelijk voor een lagere prijs te koop zijn. Mijn portemonnee zal het minder leuk vinden, want er zijn zo veel boeken die ik aan wil schaffen! Kijk je mee welke uitgeverijen rondom welke boeken een actieprijs hebben?

Best of YA

Bij Best of YA zijn acht eerste delen in de serie maar een tientje per stuk van 1 t/m 30 september. Onder andere het nieuwe boek De Graces van Laure Eve en boeken waarvan het vervolg bijna verschijnt, zoals De Fixer, maar boeken uit de oude doos krijgen ook aandacht: Seeker en Girl Online bijvoorbeeld!

actietitelsbestofya

Ik was niet van plan om De Graces boek te kopen, maar ik doe het misschien toch. Hoewel ik Laure Eve op sommige evenementen ook zal ontmoeten, spreekt een boek dat over heksen gaat me totaal niet aan. Nu blijkt echter dat het boek onderdeel is van de 7Days Reading Challenge op Hebban en aangezien ik daar fanatiek aan mee doe, ga ik het boek lezen. En voor een tientje schaf ik het misschien ook wel aan.

Endgame: de opdracht heb ik al – gesigneerd zelfs. In oktober verschijnt overigens het derde deel van de serie, en het tweede deel heb ik ook nog nooit gelezen, dus dat wil ik wel nog eens doen – zoals ik bij zoveel boeken zeg. Een boek dat ik in ieder geval niet van plan ben te lezen is Dwaaleiland.

Girl online heb ik gelezen, maar viel me eigenlijk tegen. Seeker heb ik nog niet gelezen, maar het staat wel in mijn boekenkast. The Cage klinkt ook spannend, maar er zijn al zoveel boeken die ik wil en deze wint het niet van bijvoorbeeld De Fixer. De Fixer staat al lang op mijn lijstje en toen ik er twee maanden geleden achter kwam dat dit ook een actietitel is, besloot ik te wachten tot september. Normaal gesproken is het boek €18,99!

De hype rondom Hof van doorns en rozen zorgt er al voor dat er iets in mij is wat zegt dat ik dit boek ook moet lezen. Maar ik weet dat het niks voor mij is, vanwege de fantasy.

Moon Young Adult

Bij uitgeverij Moon kosten bepaalde boeken van 1 september t/m 15 oktober 15 euro per stuk. Veel boeken kosten normaal gesproken ook 15 euro, maar als je twijfelde over een boek van 20 euro, trekt dit je waarschijnlijk over de streep.

actietitelsmoon

Drie eerste delen zijn actietitels, maar er zijn ook juist twee hele series in de aanbieding, namelijk Hush Hush en de vervolgdelen van Becca Fitzpatrick en Half Zwart en de rest van de serie van Sally Green, maar die ga ik beide niet kopen. De verhalen spreken me gewoon niet aan.

Aan alle jongens van wie ik hield heb ik gelezen als manuscript. Helaas heb ik het fysieke exemplaar niet en hoewel het leuk zou zijn om dat te laten signeren door Jenny Han (die naar Nederland komt!) geef ik m’n geld liever uit aan boeken die ik nog wil lezen.

Vlam van Floortje Zwigtman heb ik al in de kast staan (nog ongelezen). Het is wel een boek dat ik ooit nog wel wil lezen, net als Eenzaam en extreem ver weg. Ze hebben beide geen prioriteit, het lijkt me gewoon wel leuk. Ik hoor alleen niet veel mensen die er echt enthousiast over zijn, dus ik hoop dat ik Eenzaam en extreem ver weg ooit bij de bibliotheek kan lenen.

Helaas voor uitgeverij Moon! Wel ben ik ontzettend benieuwd naar Duizend hoog, dat dit najaar verschijnt, en hoewel Dumplin niet in de aanbieding is, ga ik het wel een kans geven: het staat in ieder geval hoog op mijn wish list!

Blossom Books

Nog een auteur die Nederland bezoekt: Kass Morgan van De 100-trilogie. Daarom zijn de prachtige hardcovers vanaf vandaag 12 september t/m 12 oktober voor een tientje per stuk te koop! Wauw! Ik heb er nog niks over gehoord van Blossom Books, maar toen ik het navroeg op Twitter, hebben ze het wel bevestigd.

Ik lees het eerste deel momenteel als e-book, maar mijn zusje wil de serie ook echt aanschaffen als het haar bevalt. We kunnen dus concluderen dat actietitels goed werken! Ik tel al een aantal boeken die ik wil hebben, en dat zijn er nog veel meer buiten de actietitels om.. 🙂

Bronvermelding: De afbeeldingen met het overzicht van de actietitels komen van de Facebook pagina’s van Young Adult Boeken en Moon Young Adult. Voor de omslagfoto heb ik daar een collage van gemaakt samen met eigen beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *