Recensie: Zusje vermist (Sophie McKenzie)

Toen ik bij de Deventer boekenmarkt Zusje vermist tegenkwam, kocht ik het boek. Ik las laatst deel 1, Vermist, en hoewel ik me ergerde aan de hoofdpersoon, was ik wel nieuwsgierig naar het vervolg. Vandaag lees je wat ik ervan vind!

Let op: Zusje vermist is het tweede deel in een serie. De omschrijving van het verhaal kan dus spoilers bevatten over het eerste boek. Lees hier mijn recensie van Vermist, deel 1.

Over het boek

Op een zonnige dag gaat Lauren met haar achtjarige zusje Madison naar het strand. Daar verdwijnt Madison. Lauren raakt totaal in paniek. Hoe moet ze dit haar ouders vertellen? Moet ze de politie toch inlichten? En waarom overkomt het juist Lauren, die ooit op dezelfde plek werd ontvoerd?

Eigenwijs

Lauren is helaas nog steeds koppig en bazig: ze denkt alles te weten en alles moet op haar manier. Ze ziet soms ook wel in dat ze irritant is, maar ze leert er niet van. En dat vind ik jammer, dat er geen karakterontwikkeling is. In het vorige boek had ik er namelijk ook al last van.

Koppig zijn is ook gewoon een eigenschap, in een boek hoeft een personage heus niet alleen maar goede eigenschappen te hebben, maar het was soms echt ontzettend irritant. Haar vriend Jam zegt het ook vaak tegen haar: hij vindt het ook en wijs haar er op, maar toch blijft ze voet bij stuk houden.

Spanning

Hoewel ik het niet helemaal had verwacht, vond ik het zo spannend! Vooral aan het einde, de laatste 60 pagina’s, zat ik echt op het puntje van mijn stoel, maar eigenlijk gebeurde er het hele boek door van alles. Er zat actie in, maar ook vragen zoals ‘’wat is waar, wie liegt en wie spreekt de waarheid, wie is te vertrouwen, wat zit hier achter?’’ stonden centraal. Zo was je erg nieuwsgierig en ik kon echt niet wachten tot de ontknoping! Het is geen verhaal met super veel diepgang, maar dat maakt niet uit.

Dit boek is verreweg beter dan het eerste deel. Ik twijfelde vooraf nog of ik dit boek wel wilde lezen, maar echt: dit boek is veel spannender dan deel 1. Deel 1 was gewoon leuk en ik beoordeelde het daarom ook met 3 sterren, maar dit boek is super.

Conclusie

Zusje vermist is echt een goed boek waarmee ik me prima heb vermaakt. Het was fijn om weer eens een spannend boek te lezen waarbij je de pagina’s wil blijven omslaan. Welverdiend vijf sterren voor deze jeugdthriller!

Waardering: ★★★★★

Zusje vermist | Sophie McKenzie | Uitgeverij De Fontein (april 2016)
Koop dit boek bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *