Recensie: Zac & Mia (A.J. Betts)

Ik was al tijden nieuwsgierig naar Zac & Mia. Dat ik het boek goedkoop kocht op Deventer boekenmarkt gaf de doorslag. Ik verwachtte niet dat dit mijn nieuwe favoriete boek zou worden, maar ik hoopte wel op een mooi verhaal.

Over het boek

De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje – en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen.

Je hebt moed nodig in het ziekenhuis: en een ander soort moed dan in de gewone wereld. In één van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, altijd.

Wisselende perspectieven

Zac & Mia is een goed boek dat een mooi verhaal vertelt. De eerste helft vond ik het leukst. Toen was Zac vooral aan het woord, en ik vond hem het leukste personage. Het was ook interessant om Mia te volgen, hoor, maar ik had er niet echt iets mee. Ik denk dat dat ook komt doordat je gedurende de eerste 100 pagina’s alleen maar vanuit Zac’s perspectief leest en dan ben je net aan hem gewend, dat het voelt alsof Mia ertussen komt. Ik vind Mia sowieso niet zo’n leuk personage als Zac..

Ook in de rest van het boek worden de twee perspectieven niet echt goed afgewisseld. Het boek is opgebouwd uit drie delen en in het eerste deel las je vrijwel alleen maar vanuit Zac en in het laatste deel was alleen Mia aan het woord.

Jammer van het einde

Het einde was niet echt bevredigend. Het was niet stom, maar ik sloot het boek niet af met het gevoel dat ik het nog wat leuker vond dan ik het tijdens het lezen vond. En een einde zou het wel compleet moeten maken. Wat mij betreft had de schrijfster hier meer uit kunnen halen!

Conclusie

Ik ben er lekker neutraal over. Zac & Mia is wat mij betreft geen boek dat je per se gelezen moet hebben, maar het is wel leuk om te lezen.

Waardering: ★★★

Zac & Mia | A.J. Betts | Blossom Books (februari 2014)
Koop dit boek bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *