Nog 4 young adults van dit najaar die ik misschien wil lezen

Laatst deelde ik een lijstje 4 young adult boeken die ik misschien wilde lezen. Ze zijn afgelopen najaar verschenen, en ik weet niet zeker of ze op mijn to be read lijst staan, maar ze zijn me wel bijgebleven. Omdat er zo ontzettend veel boeken zijn en verschijnen, deel ik dit keer nóg 4 boeken die dit najaar zijn verschenen, waar ik op zich nieuwsgierig naar ben, maar waarvan ik nog niet zeker weet of ik ze zal lezen.

De man zonder gezicht | Andreas Palmaer | Ploegsma (24 oktober 2016)

Als je bang bent in het donker, kun je deze verhalen beter niet lezen. Ze gaan niet over vampiers of spoken, maar over internet, gamen, urban exploring. Over wraak, angst en valse vriendschap. Over moord. De schrijver liet zich inspireren door creepypasta op internet. Voor als je een keer écht wilt griezelen…

De omschrijving klinkt wel cool, maar ook vaag. Ik word er niet veel wijzer van. Wat voor boek is dit? Een verhalenbundel? Dan lijkt het me weer niet zo’n leuk boek. Toch maar eens in de winkel oppakken en doorbladeren.

Nerve (filmeditie) | Jeanne Ryan | Best of YA (19 september 2016)

Vey meldt zich aan om mee te spelen in Nerve, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait hierbij om durven en je grenzen verleggen. In het begin is het geweldig: Vey gaat, samen met een jongen aan wie ze gekoppeld wordt, steeds riskantere uitdagingen aan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending, en het is alles of niets voor Vey.

Dit schijnt echt een spannende thriller te zijn, die inmiddels ook verfilmd is. In september draaide die in de bioscoop en toen wilde ik ‘m graag zien. Ik wilde eerst het boek lezen, leende het bij de bibliotheek maar tegen de tijd dat ik eraan wilde beginnen, draaide de film al niet meer. Dus dat heb ik uitgesteld, maar ik wil het boek zeker nog lezen!

Mislukt | Iris Boter | Best of YA (15 augustus 2016)

Niemand mag Loïs’ goed verborgen geheim weten en daarom houdt ze iedereen op afstand. Maar als Giel aanbiedt Lois te helpen wanneer ze haar studentenkamer uit moet, blijkt dat hij haar wel ziet zitten. Wanneer Loïs een kamer bij mevrouw De Vogel in huis vindt, gebeuren er vreemde dingen. Door Giel breekt er een andere tijd aan. Dan valt Loïs van de trap en wordt alles anders.

Klinkt tof, het maakt me nieuwsgierig, maar ik vind het ook heel vaag. Met het veranderen van het verleden lijkt het een beetje bovennatuurlijk en daar heb ik geen zin in. Daarnaast las ik al eerder een boek van Iris Boter en dat vond ik niet echt wat, maar ik heb wel hoop dat dit beter is. Al kan het zomaar anders zijn dan ik verwacht.

De Da Vinci Code YA | Dan Brown | Luitingh-Sijthoff (8 september 2016)

Tijdens een werkbezoek aan Parijs krijgt Robert Langdon te horen dat in het Louvre de conservator bruut is vermoord. Naast het lijk heeft de politie merkwaardige codes gevonden. Als ze de bizarre raadsels beginnen te doorgronden, raken ze via de werken van Leonardo Da Vinci op het spoor van een eeuwenoud mysterie en een verbijsterend geheim dat dreigt verloren te gaan…

De Da Vinci Code: wie kent het boek niet? Ik heb het nog niet gelezen, misschien omdat het me niet helemaal trekt, omdat het te dik is en te ingewikkeld? Ik heb geen idee. Sinds kort is er een young adult versie van dit boek verschenen en misschien zal ik het boek dan makkelijker oppakken. Klinkt interessant, maar er blijft iets wat me ervan weerhoudt.

Kan jij me één van deze boeken aanraden of me er juist van overtuigen dat ik ‘m beter links kan laten liggen?

De afbeeldingen, de covers, zijn afkomstig van Libris.nl. 

Klik hier om 4 andere young adult boeken van dit najaar die ik misschien wil lezen te bekijken.

3 gedachten over “Nog 4 young adults van dit najaar die ik misschien wil lezen

    1. Ik zag ‘m afgelopen zaterdag bij de bieb, omg! Ik wilde ‘m lenen, want nieuwsgierig, maar ik dacht ”nee, Femke, leen al die boeken (ik zag er drie of zo die ik wilde lezen) niet, je hebt nog veel te lezen, zet ze gewoon op je verlanglijstje van de bieb en lees ze later, niet nu, houd je in” en dat is gelukt dus haha een andere keer zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *