Mijn top 3 van februari

Februari was een maand van wat minder boeken en van wat meer drukte. En dat in 28 dagen! Toch las ik vijf boeken. Vier daarvan zie je hierboven al op de foto. Benieuwd wat ik van die boeken én van dat vijfde boek vind?

Zoals je weet, maak ik van de boeken die ik lees aan het eind van de maand een top drie. Bij vijf boeken is dat niet zo heel moeilijk toch? Klopt. Het was al snel duidelijk welke boeken in de top drie zouden belanden, maar de volgorde daarvan bepalen was wel moeilijk haha.

Op zoek naar de beste drie boeken

Welk boek er in ieder geval niet in staat, is Het licht van de zee. Ik begon in dit boek omdat ik de film zou zien, en je weet wat ze zeggen: eerst het boek lezen! Ik leende het boek eigenlijk alleen maar bij de bibliotheek om het vanwege dat principe te lezen. Maar eigenlijk had ik er geen zin in en leek het me niet heel leuk, dus ik heb het ook niet helemaal uitgelezen uiteindelijk.

Ook las ik De lovebus, waarvan je mijn recensie al hebt gelezen. Een prima boek dat leuk was om te lezen, maar ook wat minpuntjes had. Niet goed genoeg om in de top drie te belanden dus.

Mijn verwachtingen van de overige boeken waren ook wel hoog. Vooral van Er is geen vorm waarin ik pas: ik dacht dat het echt iets voor mij zou zijn en hoopte dat ik het vijf sterren kon geven. Daarnaast las ik Verwoest: een jeugdthriller die ook helemaal in mijn straatje zou moeten passen en die ik misschien wel met vier sterren kon belonen. Ook Schaduwjongen leek me een erg goed boek. En gelukkig zijn dit ook de boeken die in de top drie zijn beland!

3) Schaduwjongen (Simon Stranger) Een boek dat naarmate het verhaal vorderde beter werd, maar vooral met een mooie inhoudelijk verhaal dat me uiteindelijk ook wel wist te grijpen!

2) Er is geen vorm waarin ik pas (Erna Sassen) Een verhaal dat heel anders was dan ik verwachtte en misschien daarom wat tegenviel. Desondanks een heel goed en vernieuwend verhaal, geweldige schrijfstijl en afgewisseld met gedichten!

1) Verwoest (Margje Woodrow) Yes, een YA thriller op nummer één! Dit spannende boek van Nederlandse bodem was zeker beklemmend, ik las er graag in, omdat het me zo greep. De minpuntjes zaten wat mij betreft bij de personages. Hier kan je lezen wat ik ervan vind.

En toen had ik 12 boeken gelezen in totaal. Best netjes, toch? Meer ga ik er niet over zeggen, want ik wil het nastreven van een doel een beetje loslaten. Ik ga het ook niet hebben over hoeveel boeken in maart wil lezen, maar wel over welke leuke boeken dat allemaal kunnen zijn. Denk aan Laat me met rust, De sprookjesverteller, PS. Ik hou nog steeds van je en Optimisme is dodelijk en zo staat er nog een aantal boeken in de kast!

Hoe was jouw leesmaand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *