Hoi, hier ben ik weer!

Soms heb je ergens gewoon geen zin in. Dan kan je gewoon doorgaan, of even stoppen. Ik koos voor dat laatste en daarom heb ik de afgelopen weken via mijn blog niks van me laten horen. Tot nu, want dat jij dit leest, betekent dat ik terug ben (soort van).

Dat ‘’terug zijn’’ is overigens iets stoms. Dat klinkt alsof ik ben weggeweest, terwijl ik er eigenlijk zou moeten zijn. Maar dat is een verplichting die ik alleen mezelf op zou kunnen leggen. Daar heb ik de afgelopen weken gelukkig niet over nagedacht, vandaar dat ik nu wel weer een stukje aan het typen ben.

Ik had er gewoon geen zin. Wel in schrijven, hoor, maar niet over boeken voor mijn boekenblog. Misschien is dat het juist: dat ik liever andere dingen schreef en me daarmee bezighield? Boeken las ik wel, hoor. Maar ik schreef er gewoon niet over. Wat misschien een beetje onhandig is, want van sommige boeken heb ik niet meer dan alleen wat steekwoorden, en geen hele recensie.

Het afmaken van zo’n recensie was vaak iets wat ik niet deed, onder andere omdat ik het nut ervan niet in zag, omdat ik niet wist waarmee ik ze moest afwisselen. Welke andere artikelen horen thuis op een boekenblog? Waar wil ik over schrijven? Alleen maar recensies plaatsten trok me niet zo, en omdat ik niet veel verder kwam dan lijstjes en overzichten – zoals wrap ups, bookhauls en boeken waar ik naar uitkijk – deed ik maar gewoon even niks.

Inmiddels heb ik ingezien dat dat het probleem niet is. Er zijn genoeg boekenonderwerpen, en als ik daar over wil schrijven, kan ik dat gewoon doen. Het hoeft geen uitgebreid betoog van 800 woorden te worden, gewoon een stukje is ook prima. Hoop ik. (Ik heb het overigens nog niet geprobeerd, dus misschien klinkt dit wel veel vernieuwender dan het is, maar ja.)

Kortom, dat ik nu weer iets blog, komt door verschillende factoren, waaronder bovenstaande. Ik heb nog niet genoemd dat ik nu ook vakantie heb (eigenlijk nog maar twee dagen, maar ja) en wat ook niet onbelangrijk is, is dat ik meedoe aan een blogtour. Wat heeft dat hiermee te maken?

Aanstaande zaterdag verschijnt mijn recensie van een bepaald boek vanwege een blogtour. In feite is dus dat dus een deadline waar ik me aan moet houden. En dat doe ik ook. Maar ik wil wel meer bieden dan alleen dan een recensie omdat het ‘’moet’’ omdat ik er ooit ja tegen heb gezegd.

Ik zie het dus meer als een aanmoediging om het bloggen weer op te pakken. En op het moment (woensdag 1 maart, 22.21 uur) voelt dat goed.

2 gedachten over “Hoi, hier ben ik weer!

  1. Tegen dat probleem loop ik ook tegen aan, eigenlijk gewoon door willen lezen en dan geen recensies meer maken. Scheelt een hoop tijd. Maar ja, dan zit je net zoals jij zegt, met een paar steekwoorden, en als je eenmaal de recensies gewend bent dan zijn steekwoorden eigenlijk helemaal niet meer leuk. Dus ik hou het dan toch maar bij de recensies.
    Wat betreft een kleine blog, scheelt een hoopt tijd en is vaak ook nog eens leuk. Ook ik heb daar over na zitten denken. Ben bij anderen gaan opletten hoe groot daar de blogs eigenlijk zijn. Wat ik heb gemerkt is dat een kleine blog soms heel erg pakkend kan zijn.
    Ik wens je succes met het oppakken van je blogwerkzaamheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *