Gelezen in juli

Juli, dat is alweer even geleden. Toch wil ik de boeken die ik in die maand heb gelezen nog met jullie delen. Daarna volgt de wrap up van augustus snel, hoor. Tenminste, ik doe m’n best. Maar voor nu heb ik voor jullie de wrap up van juli! 🙂

Juli begon voor mij toen ik terugkwam uit Griekenland. Met school waren we eind juni een week in Griekenland op excursie – wat echt ontzettend leuk was, maar daar ga ik het niet over hebben. Ik kwam thuis en moest 13 minuten nog uitlezen. Ik schreef hierover een recensie voor Hebban. Die kan je alvast lezen via deze link. Binnenkort zal ik op mijn blog een aangepaste versie plaatsen. Korte samenvatting van de recensie: dit boek is zo gigantisch goed, lees het alsjeblieft! Absoluut een aanrader!

Recensies van boeken

Ik weet niet meer wanneer ik De hemel kan niet wachten binnenkreeg, maar het kan best zo zijn dat dat boek op me lag te wachten toen ik terugkwam. Omdat het me zo aansprak – en omdat de omvang niet zo intimiderend was en ik wel even dit korte boek tussendoor kon lezen – wilde ik er meteen in beginnen. Zo gezegd, zo gedaan!

De recensie van dit boek is al online verschenen (klik hier), meteen de dag nadat ik het uit had. Ja, ik doe ook wel eens iets goed. Verder zijn – tot mijn grote spijt – van bijna alle boeken die ik afgelopen maanden heb gelezen nog geen recensies verschenen.

Over De sprookjesverteller heb je wel al kunnen lezen. Ondanks dat ik er zo ontzettend lang in bezig was, geef ik het vier sterren. En het boek is een potentiële re-read (als ik ooit tijd heb, ha)!

Nominaties en meer

Dan volgen 2 boeken die genomineerd zijn voor de Dioraphte Literatour Prijs: Een en Door het vuur. (Ik was trouwens ook begonnen in De meisjes, maar dat boek las ik pas in augustus uit) Als jurylid voor deze jeugdliteratuurprijs las ik alle 10 de nominaties om te bepalen welk boek wint.

Er zal deze maand nog meer volgen over de DLP en de Literatour-week, want het is zo leuk en ik ben er zo enthousiast over, maar als ik er nu wat tussendoor gooi, zijn we over een halfuur nog bezig. Dus STAY TUNED!! (en bezoek ondertussen alvast literatour.nu en stem op je favoriete boek!)

Vervolgens hebben we Geek girl, het eerste boek dat ik echt als luisterboek beluisterde. Het idee is dat ik daar nog eens over blog. Ooit. Als ik eraan toe kom. Wat ik voor op de korte termijn betwijfel. (Sorry, maar ik moet even realistische doelen stellen..)

Lezen op vakantie

Tot slot las ik op vakantie een hoop. In de laatste dagen van juli waren dat de volgende boeken: Ik volg je en Wij leugenaars. Ik heb tijdens en na het lezen van deze boeken aantekeningen gemaakt voor een recensie.

De vraag is alleen nog of ik die zal verwerken in één ‘dit las ik op vakantie-artikel’ of dat ik elk boek apart recenseer. Hebben jullie daar nog een mening over? Ik hoor graag wat je het leukst lijkt! In de laatste op vakantie-week van augustus las ik er nog twee boeken bij, trouwens!

Eindscore

Acht boeken, dus. Ik ben tevreden. Zeker als je het vergelijkt met wat ik las tussen februari en juni. Dat is niet zo veel. Vandaar dat ik die boeken ook nooit heb behandeld in een wrap up (terwijl ik dat misschien wel nog van plan bent te doen). In augustus las ik ook lekker veel; 7 boeken. In september zal ik die getallen helaas niet halen, denk ik als ik zo kijk naar wat ik in de eerste week heb gelezen. Wat dat betreft mis ik de vakantie zeker!

Kortom, de aanrader van deze maand is 13 minuten! Over de twee DLP-boeken kan ik nog niks zeggen (maar je moet ze vooral lezen, want dan kan je ook op de publieksprijs stemmen!). Dus, wordt vervolgd.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *