Een nieuwe blogpost over lezen, boeken en meer

Vandaag is het maandag: een nieuwe dag, een nieuw begin van de week en dus een mooi moment om weer iets online te gooien. Een update, currently reading, wrap up en bookhaul in één: gewoon wat boekige dingen bij elkaar. Dat mag ook wel eens, toch?

Voor ik begin zal ik maar even zeggen dat ik niet te veel zal uitweiden over de stilte die er heeft plaatsgevonden. En hoewel ik het bloggen weer wil oppakken, zegt dit stuk nog niet dat ik weer regelmatig zal posten.

Lezen

Jep, dat heb ik wel gedaan, hoor. In mei las ik vijf boeken, in juni eigenlijk maar twee, maar mijn eerste boek van juli is al uit: deze maand gaat het weer de goede kant op – ik voel het! Maar waarmee ik vastliep bij het oppakken van blogactiviteiten is het recenseren van boeken. Want dat heb ik niet echt gedaan de laatste tijd. En als ik nu terugdenk aan dat ene boek dat ik in juni las, weet ik niet zo goed meer wat ik ervan vond.

Daar heb ik geruime tijd over nagedacht en inmiddels denk ik: ach, dan schrijf ik er toch lekker artikelen in plaats van recensies over? Want sterrenwaarderingen heb ik ook niet meteen genoteerd, vanuit een angst om boeken niet goed te beoordelen. Maar het komt wel weer als het komt. (Klinkt dat moeilijk?)

13 minuten

Op het moment ben ik bezig in 13 minuten; een ya-thriller van Sarah Pinborough. Bevalt het me? Ja. Wisselt dat wel gedurende het boek? Ja. Maar ik hoop dat ik zo – ik schrijf dit op zondagavond – verder lees en dan tot het einde kom. En daarna schrijf ik een recensie. Of je die binnenkort al leest, weet ik niet. Want de vele ideeën die ik voor artikelen heb, wil ik eerst uitwerken. Dan volgen recensies en later pak ik de maandelijkse rubrieken – wrap up, bookhaul, to be read – weer op.

Verslagen van evenementen laat ik nog even achterwege, ook al heb ik dat al te lang niet gedaan en heb ik nog genoeg foto’s van boeken, boekhandels en andere boekplekken om te plaatsen. Daar zit ook heel veel oud materiaal bij. En zo heb ik nog veel meer kladjes liggen, die ik misschien ooit nog kan gebruiken en omtoveren tot nieuwe blogposts.

De wereld achter het hek

Begin juli las ik De wereld achter het hek uit. Ik mocht dat boek als manuscript lezen voor een hot or not artikel op Hebban. Ik ben namelijk lid van de Hebban YA Club van 10 (maar dat wist je natuurlijk al). De wereld achter het hek verscheen op 6 juli en twee dagen kreeg ik het echte boek dan ook thuisgestuurd. En wat is het mooi!

Serieus, deze hardcover met dustjacket wil je in je kast hebben staan. En als je het dan in handen hebt (of in de boekhandel tegenkomt) blader dan van achteren naar voren (of van voor naar achteren, net wat je makkelijker vindt) door het boek en kijk rechtsonderin de hoek van de pagina’s. Aanschouw wat er gebeurt: het is tof.

Leesvoer

Was dat alles wat ik kwijt wilde? Ik had zoveel meer in mijn hoofd toen ik aan dit artikel begon, maar volgens mij heb ik genoeg besproken. Maar er is meer! Omdat je maar nooit weet hoe lang ik weer wegblijf op dit online plekje, zet ik hieronder wat leesmateriaal voor je klaar. Voor Hebban schreef ik namelijk wat stukjes en als je die gemist hebt, moet je dat nog even inhalen. Want het gaat over boeken en het is leuk, oké?

  • Hebban Teamdag: afgelopen zondag 2 juli was ik samen met mijn clubgenootjes bij de allereerste dag speciaal voor het Hebban Team bestaande uit de crew, recensenten en Club van 10-leden. Hoe het was, lees je hier! En als je op die link klikt, krijg je ook meer te weten over YA-boeken die dit najaar verschijnen.
  • Hot or not: De wereld achter het hek las ik voor Hebban om te oordelen ten tijde van de verschijning van dit boek. Of het een aanrader is of niet lees je in dit artikel. Ik kan alvast verklappen dat het super spannend is: we hebben alle vijf van alles en nog wat te zeggen over dit boek en het eindoordeel lijkt wel een foto-finish!

Ik heb dit keer geen specifieke vraag om dit stuk mee te eindigen, maar je maakt me wel blij als je een reactie achterlaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *