Deze boeken verschijnen op 18 april

Dagelijks verschijnen er ontzettend veel nieuwe boeken: hoe leuk! Zelfs op één dag verschijnen er al meer dan ik in één blogpost op zou kunnen noemen. Ik heb voor nu daarom drie boeken geselecteerd die vandaag, 18 april 2017, verschijnen. Want het is feest, en we vieren hun (boek)geboorte, omdat ik wat met ze mee te vieren hebben: vandaag ben ik namelijk jarig! En vanaf nu zijn deze drie boeken ook vandaag jarig: gezellig, toch?

  • Meedogenloos | Scott Bergstorm | De Fontein (18 april 2017)

We beginnen met een actiethriller: omdat je daar altijd wel voor in bent. Het eerste deel in een serie, die hopelijk zo verslavend is dat je niet kan wachten op de vervolgdelen. Ook al zijn die nog niet verschenen, begin maar gewoon bij deel 1, want de omschrijving klinkt al goed!

Gwendolyn Bloom is 17, eigenzinnig en slim. Wanneer haar vader spoorloos verdwijnt in Parijs, hoort ze van de CIA dat hij al jaren als spion voor hen werkt. De CIA weigert haar vader echter te helpen. Gwen vertrouwt hen niet, zeker niet wanneer ze een gecodeerd bericht van haar vader vindt. Ze móét hem redden, koste wat kost. Haar zoektocht brengt haar naar de onderwereld van Parijs, Berlijn en Praag. In deze keiharde wereld ontdekt Gwen dat zij net zo meedogenloos moet zijn als de mannen die op haar jagen.

  • Handlettering journal doe je zo! | Karin Luttenberg | Moon (18 april 2017)

Het zijn niet alleen leesboeken die verschijnen: je kan ook actief zelf aan de slag. Vandaag verschijnt een nieuw Handlettering boek van Karin Luttenberg, omdat het zo goed gaat met die boeken: je hebt er vast al van gehoord. Ik heb het Handlettering doe je zo! boek al en kan daar al uren zoet mee zijn, maar nu kan dat ook op het gebied van journalling.

Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Handletter al je teksten, voeg kleine tekeningetjes toe en het wordt een document om voor altijd te bewaren. Art journaling is razend populair. Ze zijn prachtig om te zien, die geïllustreerde persoonlijke dagboeken.

  • Piper Perish | Kayla Cagan | Best of YA (18 april 2017)

Creatief een feestje vieren: dat kan met Piper Perish. Een verhaal als deze dat grappig en leuk schijnt te zijn past misschien wel bij het feestje dat ik vandaag te vieren heb. Scholier? Ja, ben ik ook nog. Hoe oud Piper Perish is? Geen idee, maar misschien ook wel 16. Vandaag is in ieder geval mijn sweet sixteen!

Scholier Piper Perish is geobsedeerd door kunst, Andy Warhol en New York City. Haar motto is: ‘Wat zou Andy doen?’ Piper en haar twee beste vrienden – Etsy-handelaar Kit en Pipers designervriendje Enzo – kunnen niet wachten tot ze Houston kunnen verlaten. Ze hebben een pact gesloten samen naar de NYC art scene te gaan na hun eindexamen, maar hun ‘fifteen minutes of fame’ klappen al in elkaar voor ze begonnen zijn.

En zo zijn er nog veel meer boeken die vandaag verschijnen, maar die kan ik niet allemaal in het zonnetje zetten. Dit is wat mij betreft al een gevarieerde verzameling: doe ermee wat je wil, misschien heb je nog een leuke leestip opgedaan: dan ben ik al blij!

De afbeeldingen van de covers van de boeken en de omschrijvingen (de achterflapteksten) van de boeken zijn afkomstig van Hebban.nl.

Een gedachte over “Deze boeken verschijnen op 18 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *