Mijn eerste Celebrate Books box: Glitter & Glamour

Ding dong. Afgelopen zaterdag om half tien ’s ochtends bezorgde de pakketbezorger mijn Celebrate Books box. Ik moest net weg om mijn trein te halen, maar ik kon de verleiding niet weerstaan om eventjes de inhoud te bekijken. Ik zal alvast verklappen dat ik eerlijk gezegd teleurgesteld ben door de goodies. Vandaag zie je wat er dan in de box zit en vertel ik wat ik daarvan vind.

Voor mij de eerste box

Ik had nog nooit een Celebrate Books box besteld omdat het verrassingselement me niks leek. Ik wil wel graag weten waar ik mijn geld aan uitgeef, maar het punt van een boekenbox is dat je daar pas achterkomt als je het pakketje ontvangt. Daarnaast heeft de Celebrate Books box naast een boek drie tot vijf goodies. Ik dacht altijd dat die niet nuttig waren; merchandise bij een bepaald boek waar ik dan zo toevallig niks mee heb, in plaats van gebruiksvoorwerpen. Maar de afgelopen boxen waren in mijn ogen wel tof, dus wilde ik het ook wel eens proberen. Zo gezegd, zo gedaan: begin deze maand bestelde ik de Glitter & Glamour box die ik afgelopen week ontving.

Eerste indruk

Graaiend door de box kwam ik wat deze papieren goodies tegen. De boekenleggers zie ik niet echt als goodies, maar de linker is wel speciaal ontworpen voor deze box en is gesigneerd door Estelle Maskame. Maar waarom door een auteur die niks met deze box en met dit thema te maken heeft?

Een notitieblokje met een prinses: is dat een boekig item? Daarnaast zag ik een klein Tinkebelkaartje met glitters. Het ziet er leuk uit, maar ik vind het niet heel nuttig. Tot slot een lippenstift. Dat gebruik ik niet. O, het is labello. Dat hoort toch niet thuis in een boekenbox? Dat waren allemaal mijn eerste reacties: ik zag nog geen goodie waarbij ik echt dacht: ”yes!”

Het boek zat verstopt in een dit tasje. Erg leuk ontworpen en lekker praktisch. Dit is veel leuker dan een envelop om je boek in te vervoeren: dit tasje ga ik wel gebruiken!

Gelukkig zat het boek waarop ik hoopte erin. Ik keek echt naar Duizend hoog uit: dat was ook de reden dat ik deze box had besteld. Als dit boek er niet in zou zitten, zou dit echt een teleurstelling zijn: dan had ik niet eens een boek dat me aansprak.

Maar ehu, ik bladerde door het boek op zoek naar de handtekeningenkaart. In de voorgaande boxen heeft er elke keer een mooi geprinte, kaart met een tof vormgegeven quote uit het boek in de box gezeten. Deze kaart is altijd gesigneerd door de auteur van het boek, het is echt een collectors item geworden! Heb ik net de pech dat deze box het niet heeft? Hier had ik eerlijk gezegd wel op gerekend: wat een tegenvaller.

Conclusie 

Ik ben nog steeds blij met het boek, maar voor mij heeft de box niet de waarde van 30 euro die ik ervoor heb betaald. Met het tasje ben ik wel blij en het notitieblokje (de illustratie is overigens van De Selectie) en de labello zal ik wel gebruiken, hoor, nu ik ze eenmaal heb, maar ik vond ze niet wauw in deze box. En wat ik met dat Tinkebelkaartje moet, weet ik nog steeds niet.

Overigens blijkt dat de missende handtekeningenkaart nagestuurd wordt. Beetje stom, maar het komt omdat de auteur nog geen tijd had om te signeren. Mijn gevoel was vast anders geweest als de kaart er al in eerste instantie bij zat: nu voelde het alsof er iets ontbrak en alsof ik belazerd was door niet eens het collectors item te krijgen.

Ik heb enthousiaste reacties gelezen van mensen die deze box echt tof vinden, maar er zijn ook mensen die minder overtuigd zijn. Ik deel hun mening. Ik betwijfel of ik het aandurf om nog eens een Celebrate Books box te bestellen. Dat zal wel even duren. Dan zul je natuurlijk zien dat alle boxen die ik niet koop tof blijken te zijn, en dat ik de volgende keer een miskoop doe. Ik hoor heel graag jouw mening over deze box!!

Wat vind jij van deze box? Ik ben heel benieuwd!!

5 gedachten over “Mijn eerste Celebrate Books box: Glitter & Glamour

 1. Wat mij betreft ben je te aardig in het formuleren van je teleurstelling.
  Een boek dat in de winkel 17,50 euro kost verkopen voor 30,00 euro is onbehoorlijk…. De frutseltjes die erbij gestopt zijn in de doos maken dit niet goed.

 2. Ik persoonlijk vind het de beste box tot nu toe. Het is natuurlijk lastig om iedereen tevreden te stellen maar kom op zeg : je voelde je meteen belazerd als er iets ontbreekt wat officiële allang was aangekondigd dat het later zou komen? Dan moet je wel beter je best doen om op de hoogte te blijven bij Celebrate books. Verder vind ik de uitspraak met die Labello best belachelijk. In de afgelopen box was pen en papier , dat vond je wel leuk? Hiervoor ga JIJ toch dan naar een Bruna ofzo? Ik vind persoonlijk attje de dames van Celebrate books ontzettend obiter hebben gedan. niemand verder dan ons heeft die labello en ik persoonlijk had nog geen handtekening andere estelle dus voor mij super special. ik ben iemand die al blij is met de kleinen Dingen in het leven waar ik weet dat er veel moeite voor is gedan.

  1. Hoi, dank je wel voor je reactie, gelukkig ben jij erg blij met de box! Ik miste de handtekeningenkaart in eerste instantie omdat ik, zoals ik in het artikel ook schrijf, om half 10 ’s ochtends de box opende en zoals ik zie op Facebook, werd om 10 uur gedeeld dat de handtekeningenkaart later komt. Het is inderdaad maar net wat je leuk vindt, dat verschilt per persoon, en helaas was dit ‘m voor mij niet, maar dat zegt niet dat ik het een slechte box vindt. Ik vind het prima dat jij een andere mening over de box hebt – ik zie een heel enthousiast unboxing artikel op je blog – maar ik hoop dat je snapt dat ik mijn mening ook mag delen.

 3. Koop box in eerste instantie voor dochter en boek. Box is qua inhoud wel waarde v rond 24 euro ( 6 euro porto is 30).
  Dit keer vond ik goodies ook niet bij thema passen. Memoblokje moeten figuren uit boek zijn die wij niet gelezen hebben maar vond ik vrij kinderachtig. Dochter was ook niet zo enthousiast, wel over fairydust.. Blijft elke keer verrassing, zo had ik vorige box niet besteld omdat we Engelse wilde en nu zat er een Harry Potter boeklegger in hoorde ik ( ook niet echt voor dat thema).. En daar baalt dochter van… Maar snap je twijfel.. Na young- adult -week-special baalde wij hier zo van het boek dat ik mezelfs bekocht voelde..
  En het is ook moeilijk kiezen met booklybird box en straks ook nog bookvault…

  1. Ja, de waarde qua geld is er wel, zeker aangezien die dingen ook exclusief zijn ontworpen, meestal, maar dat zegt nog niet dat het altijd leuke goodies leuk zijn. Dank je wel voor het delen van je mening over deze box! Bij de Literatour special zat inderdaad het RAK boek erin, geen leesboek dus maar een doeboek. Dat was voor sommigen een positieve verrassing, maar ik snap wel dat dat je teleurstelde. Zoiets zou bij de omschrijving moeten staan: special met dit keer geen leesboek maar een ander soort boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *