Boekpresentatie Crash (Ellen Lina)

Zaterdag 5 november vond de boekpresentatie van Crash, geschreven door Ellen Lina, plaats in boekhandel het Colofon in Arnhem. Er waren ontzettend veel mensen in deze prachtige boekhandel, waaronder bloggers, die meedoen aan de blogtour rondom dit boek. Ik ben daar één van!

Vorig jaar maakte ik kennis met de boeken van Ellen Lina. Een jaar geleden was de blogtour van haar in november 2015 verschenen boek Sky bezig. Op één van de deelnemende boekenblogs las ik een recensie van dat boek, waarvan ik nog nooit van had gehoord. Maar het klonk meteen al goed en het enthousiasme van de recensie zorgde er voor dat ik het boek op mijn verlanglijstje voor Kerst zette.

Zo kreeg ik het boek en heb ik het gelezen. Ik ben er ongelofelijk enthousiast over en zo kwam ik in contact met Ellen Lina. Toen vroeg zij mij ook of ik mee wilde doen aan de blogtour van Crash, haar nieuwste boek dat najaar 2016 zou verschijnen. Hoewel ik nog maar één boek van haar had gelezen, was ik meteen overtuigd dat ze goed kan schrijven. Dus natuurlijk wilde ik meedoen!

Inmiddels zijn we een halfjaar verder en de blogtour is al opgezet. We zijn met een grote groep en gedurende twee maanden zullen er twee recensies per week verschijnen. Ik ben op 1 december aan de beurt, en momenteel ben ik het boek aan het lezen. Maar het is eerst tijd voor wat foto’s van de middag 🙂

Ellen Lina, auteur van onder andere Crash en Sky
Ellen Lina, auteur van onder andere Crash en Sky

Nadat de boekhandelaar ons welkom had geheten en de uitgever de boekpresentatie had afgetrapt, begon Ellen Lina ook met een inleidend praatje, maar eigenlijk vertelde ze veel meer dan dat. Bijvoorbeeld over het tot stand komen van het boek. Crash gaat over een vliegtuigramp. Haar man is piloot in Thailand en daar kwam haar inspiratie en haar informatie ook vandaan. De middag was sowieso heel persoonlijk en informeel, wat echt ontzettend leuk was.

De praatjes over het proces werden afgewisseld met liedjes. Het unieke aan Crash is namelijk dat er een soundtrack bij hoort. Ellen heeft hiervoor samengewerkt met Anouk van der Kemp, studente podiumkunsten. Zij heeft negen nummers die bij het verhaal passen allemaal zelf geschreven, gespeeld en gezongen.

Een aantal hiervan heeft ze natuurlijk ook live gespeeld, wat echt heel mooi was. De gehele soundtrack kun je trouwens ook gemakkelijk op Spotify vinden. Ik ben er nog niet uit hoe je dit nou hoort te beluisteren tijdens het lezen van het boek, maar ik neem aan dat ik daar nog achter kom.

Van links naar rechts: Anouk van der Kemp, Ellen Lina
Links: Anouk van der Kemp, rechts: Ellen Lina

Aansluitend was het natuurlijk tijd om te signeren, wat Anouk en Ellen samen deden. De rij was ontzettend lang en aan het eind leek het erop dat alle boeken op waren. De aanwezige bloggers kregen het boek natuurlijk ook gesigneerd. Uiteraard hebben we ook een groepsfoto gemaakt en veel bijgekletst!

Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet op een mooie plek. De boekhandel is echt prachtig, dat is het vermelden wel waard! Misschien zal ik hier nog een apart artikel over plaatsen, aangezien ik er nog wat foto’s van heb. Ik heb er ook nog een boek gekocht, dat zie je over twee weken terug in mijn bookhaul.

Ik wil iedereen bij deze nog even bedanken voor de gezellige middag en ik ben Ellen heel dankbaar dat ik deel mag nemen aan de blogtour! Op 1 december verschijnt mijn recensie dus online. Ik ben heel benieuwd wat ik van het boek vind en of het aan mijn hoge verwachtingen kan voldoen! Tot nu toe heb ik in ieder geval heel veel positiefs gehoord!

blogtourcrash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *