4 young adults van dit najaar die ik misschien wil lezen

Er zijn van die boeken die niet meteen naar je roepen dat je ze moet lezen, maar die je wel bijblijven. Of ik ze wil lezen, weet ik nog net zo niet met al deze boeken, vandaar dat ik er een lijstje van heb gemaakt. Dit zijn vier boeken die dit najaar zijn verschenen, waar ik op zich nieuwsgierig naar ben, maar waarvan ik nog niet zeker weet of ik ze zal lezen.

Bedrog | Abigail Haas | De Fontein (13 september 2016)

Chloe ontmoet Ethan tijdens haar vakantiebaantje. Tegen al haar plannen in valt ze voor hem. Dan ontmoet ze Oliver, Ethans oudere broer. Chloe doet haar uiterste best om Oliver te ontlopen, maar er is geen ontkomen aan. Hun onstuimige relatie houdt ze angstvallig geheim voor Ethan, met verstrekkende gevolgen: een brand, een gewonde en een dode. Wie van hen is hier schuldig aan?  

Bedrog is één van de boeken uit de jeugdthrillerlijn van de fontein, en zoals je wel weet als je bijvoorbeeld mijn recensies van Haat, Zusje vermist en Moordspel hebt gelezen, ben ik daar fan van. Het eerste boek van Abigail Haas, Verraad, heb ik een jaar geleden gelezen, maar eigenlijk was ik daar niet onder de indruk van. Terwijl het heel goed schijnt te zijn, en haar nieuwste boek, Bedrog, is ook alweer een tijdje uit. Het klinkt wel goed, maar ik weet niet of ik het boek wel wil lezen!

Elke dag maandag | Jessica Brody | Blossom Books (15 augustus 2016)

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat hij steeds hetzelfde eindigt.

Ik ben die persoon die boeken die als hilarisch worden omschreven niet echt grappig vindt. En ik ben bang dat dat in het geval van Elke dag maandag ook zo is, maar toch is er iets wat mij triggert om dit boek te lezen. Al denk ik dat de onderwerpen niet echt in mijn straatje liggen; voorkomen dat je relatie uit gaat, voor schut staan op school et cetera.

Mijn naam is Nul | Luigi Ballerini | Clavis (22 augustus 2016)

Nul heeft nog nooit een andere persoon aangeraakt en is nog nooit buiten geweest. Nul is opgegroeid in een virtuele wereld waar hij getraind wordt om snel te zijn en doelen te raken. Maar dan valt zijn virtuele wereld weg en belandt hij in de echte wereld. Nul moet kiezen: teruggaan of een nieuw leven beginnen.

Nul vind ik echt een irritante naam, maar dat terzijde lijkt dit boek me wel gaaf. Ik heb alleen het gevoel dat het niet echt ergens over gaat en geen spanning bevat omdat het zo dun is: het telt slechts 176 pagina’s. Dat gevoel heb ik overigens wel vaak bij Clavis boeken, hoor: het zijn mooie hardcovers, maar wel van die dunnetjes.

Ik zie je tussen de wolken | Maren Stoffels | Leopold (31 augustus 2016)

Misschien zul je mij niet helemaal begrijpen. Waarom ik mezelf pijn doe bijvoorbeeld. Of waarom ik zo raar doe tegen dat meisje uit het ziekenhuis. Waarom ik denk dat ik een jongetje kan redden van kanker. Misschien zul je mij niet helemaal begrijpen. Maar ik zal proberen het uit te leggen. Ik ben Lauren. En dit is mijn verhaal. 

Deze omschrijving vind ik echt tof, het lijkt me een mooi verhaal. Maar anderzijds ook wel simpel of zo. Maar daarmee wel weer mooi. Volgens mij gaat mijn bibliotheek dit boek bestellen, dus dan wil ik het graag een keertje lenen.

Heb jij één van deze boeken al gelezen? Wat vond je ervan? Of staan ze ook op jouw to be read lijst?

De afbeeldingen, de covers, zijn afkomstig van Libris.nl. 

4 gedachten over “4 young adults van dit najaar die ik misschien wil lezen

  1. Mijn naam is nul staat ook nog op mijn lijstje om te lezen. Ik ben heel benieuwd of Luigi Ballerini me in die 176 pagina’s kan overtuigen.. het is denk ik wel eerder een boek dat ik uit de bibliotheek zou halen dan zou kopen – juist vanwege het kleine aantal pagina’s.

    1. Dat denk ik ook, ik denk al best wel snel van ”huh, is dit een goed genoeg volledig boek of gewoon een niet zo bijzonder verhaaltje?” als een boek minder dan 250 pagina’s heeft, dus inderdaad, ik hoop dat mijn bieb het aanschaft 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *